V Hluboké přibyla nová mola

Zdroj: www.ceskobudejovickydenik.cz, Dne. 1. 7. 2019

Hluboká nad Vltavou – Ve sportovně relaxačním areálu, u vyhlídky Baba nebo u zříceniny Karlův Hrádek. Tam všude vyrostla nová mola. Usnadnit mají turistům jejich výlety na lodích po horním toku Vltavy mezi Českými Budějovicemi, Hlubokou a Purkarcem.

Jak uvedl Jindřich Soukal, hlubocký radní, aktuálně nainstalovali dvě nová přístavní mola pro menší výletní lodě u vyhlídky Baba, která je v Poněšické soutěsce, a pod romantickou zříceninou Karlova Hrádku u Purkarce.

Turisté si tak budou moci prohlédnout zbytky keltského opida u vyhlídky, která také nabízí neodolatelný pohled na řeku ze skalních výšin nebo navštívit zříceninu gotického Karlova Hrádku, která se má stát podle radního Jindřicha Soukala další významnou historickou památkou Hluboké.

„Zrekultivovali jsme původní historické cesty a odstranili náletové dřeviny, takže nyní je možné pohodlně dojít od nového přístavního mola až ke zřícenině za pět minut,“ říká hlubocký radní.

Karlův Hrádek považuje za atraktivní turistický cíl i provozovatel pravidelné lodní dopravy z Českých Budějovic přes Hlubokou nad Vltavou do Purkarce Štěpán Machart z Českobudějovické plavební společnosti. „Pod Karlovým Hrádkem otevíráme nové přístavní molo pro velké výletní linkové lodě. Zájemci tak mohou na Hluboké nastoupit na pravidelnou linku a vysednout přímo u Hrádku. Nazpět se mohou vrátit jiným pravidelným spojem a pokračovat třeba až do Českých Budějovic. Zvažujeme i zavedení cenově zvýhodněných lodních lístků,“ uvádí Štěpán Machart.

Novou pláž a molo na břehu Vltavy přichystali také v hlubockém sportovně relaxačním areálu. „Právě jsme instalaci nového koupacího mola dokončili,” uvedl ředitel areálu a předseda destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný. Dodal, že další pláž vznikla v nedaleké obci Bavorovice, kde ji zřídili místní obyvatelé společně s pracovníky Povodí Vltavy na levém břehu řeky.

Kromě toho zde rozšířili také nabídku služeb. „Pořídili jsme šlapací kajaky, přikoupili jsme šlapací padlleboardy, k dispozici je i velký padlleboard s nosností pro deset lidí. Nabídku jsme rozšířili i o zapůjčení koloběžek. Hráči plážového volejbalu mají u nás k dispozici novou převlékárnu,” nastiňuje David Štastný novinky.

Zahrát si mohou na čtyřech upravovaných hřištích, které díky nádhernému výhledu na zámek paří k nejlépe situovaným hřištím v České republice.

Zdroj: V Hluboké přibyla nová mola – Českobudějovický deník (denik.cz)